Actueel
Nieuws
Kennis
Archief

Gemeente Tilburg kiest voor PerfectView

Nieuws

20 augustus 2010
PerfectView en haar partner iQue RFID Technologies hebben samen met de gemeente Tilburg een Algemene Fiets Afhandel Centrale opgezet, zodat de gemeente volgens de APV kan handhaven op fietsen in de stad.

De applicatie PerfectView AFAC / Fietspunt maakt het mogelijk om eenvoudig gevonden fietsen te registreren in een centrale database. Alle fietsen worden voorzien van een uniek nummer. Alle kenmerken van de fietsen worden vastgelegd en door middel van een gekoppelde webcam kunnen de fietsen ook digitaal op beeld worden vastgelegd in de database. Alle registreerde fietsen kunnen vervolgens worden gepubliceerd op een door PerfectView ter beschikking gestelde website, zodat de inwoners hierop kunnen zoeken naar hun verloren fiets.

Samenwerking met iQue RFID Technologies

In fiets frames en sloten worden tegenwoordig RFID (Radio Frequent Identification) transponders geplaatst. Deze RFID transponder bestaat uit een chip die is voorzien van een unieke code die kan worden gelezen met een speciale RFID reader. iQue RFID Technologies heeft de DPC (Diefstal Preventie Chip) reader ontwikkeld om het traceren van gestolen, verwijderde en gevonden fietsen efficiënt af te handelen. Omdat de reader ook online in contact is met de database van RDW, wordt de gebruiker onmiddellijk op de hoogte gesteld als de fiets als gestolen is geregistreerd. In samenwerking met iQue RFID Technologies heeft PerfectView een koppeling gerealiseerd met de software van PerfectView zodat gescande gegevens ook in de database worden geregistreerd. De gemeente Tilburg is de eerste gemeente in Nederland die profiteert van de samenwerking tussen PerfectView en iQue en actief haar AFAC promoot onder haar inwoners:

Spotje: Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) Tilburg
Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit

Naast de gemeente Tilburg hebben o.a. de gemeenten Den Haag, Rotterdam, Zwolle, Groningen en Eindhoven besloten om van de PerfectView software gebruik te maken ter ondersteuning bij hun Algemene Fiets Afhandel Centrale c.q. fietspunt. Het opzetten van AFAC of een fietspunt door gemeenten wordt vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit gestimuleerd zodat het aantal "zwerffietsen" en verkeerd geplaatste fietsen wordt gereduceerd en daarmee het aantal fietsdiefstallen wordt terug gedrongen.

« Volgende


PerfectView - Alle nieuwsitems - RSS feed - CRM SoftwareRSS-feed en nieuwsarchief

Laat u automatisch, makkelijk en snel op de hoogte houden van al het nieuws dat wij via deze actuele overheidssite verspreiden door middel van onze RSS-feed. Een digitale berichtenservice die u op de hoogte stelt van veranderingen, in dit geval nieuwe berichten, op de site. Eerder gepubliceerde artikelen vindt u terug in het archief.
 

     
   
     
     
  Volg PerfectView

Volg PerfectView via TwitterConnect met PerfectView via LinkedInVolg ons via FacebookVolg de ontwikkelingen van PerfectView via E-mailBekijk instructie- en demonstratievideos via YouTube
 
     
     
   
     
KCC-Zaaksysteem 
€ 1,- per burger per jaar
Geef uw feedback